Anastasija Lončarević

Značaj mentora - koliko je važno imati smernice tokom studiranja i istraživanja tržišta rada?

Back

“A mentor is not someone who walks ahead of us to show us how they did it. A mentor walks alongside us to show us what we can do” citat je Simona Sineka, poznatog autora, koji bih iskoristila da objasnim značaj mentorisanja i mentorskog procesa u bilo kom životnom dobu, a pogotovo tokom studija.

Prvi put se sa pojmom mentorstva susrećem na prvoj godini studiranja, kada nam je predstavljeno studentsko mentorstvo na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. “Cilj projekta studentskog mentorstva jeste da se olakša adaptiranje na studije uz pomoć kolega sa treće i četvrte godine” naglasio je Jovan, moj budući mentor, a ja sam se gotovo istog trenutka prijavila. Mogu slobodno reći da je ovaj proces mentorisanja bio važan za oboje, jer smo brzo sa fakultetskih tema prešli na projekte i vannastavne aktivnosti, u koje smo se zajedno upustili.

Pored usmeravanja u akademskim smislu, za jednog studenta bitno je da pronađe mentora i van fakultetskih voda. Istraživanje tržišta rada, odabir karijere po svojim preferencijama, ali i snalaženje u moru profesija koje je donelo moderno doba, umnogome je lakše uz pomoć nekoga ko je makar neko vreme u privredi. Kao član EKOF Case Study Club-a imala sam priliku da upoznam Nikolu, osnivača i stalnog predavača na radionicama kluba, koga danas smatram svojim mentorom, a koji će mi pomoći da pronađem profesiju po svojim merama. “Industrijski” mentor može vam pomoći prilikom pripreme CV-a, detaljne pripreme za intervjue, ali i snalaženja u novom, nepoznatom okruženju. Tu je da doprinese iskustvom i kontaktima, a vaše je da upijate malo njihove mudrosti, izbegavate greške koji su oni možda pravili i primenjujete savete prilikom izlaska na tržište rada.

Tokom godina pominjanja svojih mentora primetila sam da moje kolege nisu sigurne kako mogu stići do istih, a zapravo mentoriskih programa sada ima gotovo na svakom ćošku. Poslednji mentorski program na koji sam lično naletela je organizovala Pexim fondacija, a koji za cilj ima da studentima približi studiranje na Cambridge postdiplomskim studijama. Ognjen je još jedan mentor u mom životu, koji mi sada pomaže da prebrodim odabir master programa i preseljenja u inostranstvo. Takođe, verujem da na fakultetu možete samostalno pronaći barem jednog alumnistu koji sledi karijerni put koji se vama dopada. Kontaktirajte njega/nju i zamolite da sa vama podeli svoje iskustvo i da vam savete kako da ostvarite svoje ciljeve. Neformalni mentori meni su pomogli da istražim profesije, fakultete i opcije, koje nisam ni znala da postoje.

Na samom kraju, istakla bih da je mentorski proces značajan za obe strane, budući da razvija interpersonalne veštine, koje se mogu iskoristiti na tržištu rada. Ipak, volela bih da naglasim da je veoma važno da pojedinac ostane dosledan sebi i svojim snovima, a da od svakog mentora ''pokupi'' ono što najviše leži njegovoj/njenoj ličnosti. Studiranje je za mene postalo lakše kada sam shvatila da uvek imam ljude koji mogu da mi pokažu šta još bolje mogu da uradim kako bih nastavila da se razvijam u željenom pravcu. 

Anastasija Lončarević, studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Pročitajte još Tekstova

Vladan Živanović

Uspešno delegiranje & upravljanje u uslovima rastuće fleksibilnosti na poslu

Da sam imao prilike da na ovu temu odgovaram u nekim, nazovimo ih „mirnodopskim“ uslovima, verujem da bi veći deo mojih opaski bio vezan na relativno…
Marijana Poznan

Izazovi regionalnih pozicija

Kako premostiti razlike u poslovnoj kulturi prilikom upravljanja timovima iz regiona? Kako uspostaviti poverenje sa timovima u zemljama koje su izvan…
Bogdan Pavlović

IT u ne-IT kompaniji - kako privući kandidate?

IT kadar, bar u našoj kompaniji, predstavljaju brojni i veoma različiti profili: sistem inženjeri, devops inženjeri, mrežni inženjeri, ERP…