Jelena Isajlović

Šta mladi smatraju bitnim veštinama, znanjima i osobinama za ulazne pozicije?

Back

Nakon diplomiranja trebalo je napraviti prvi korak u poslovnom svetu. Nakon što sam razmotrila u kojoj kompaniji želim da radim, posmatrala sam situaciju i iz drugog ugla – zbog čega bi rukovodstvo te kompanije želelo da ja budem deo njihovog tima. Puno vremena sam provela razmišljajući o osobinama i veštinama neophodnim za poslovni uspeh, o tome šta bi trebalo još da unapredim, a koje osobine su moja “jača strana”. Kako sam tek nedavno prošla kroz ovaj proces, želim da svoje zaključke podelim sa mladim ljudima koji trenutno prolaze kroz to ili im taj korak tek predstoji.

Mišljenja sam da formalno obrazovanje zauzima važan aspekt naših života. Za neophodna znanja ono je svakako i ključno (barem u oblasti zdravstva, kojoj ja pripadam). Međutim, za dobro snalaženje na poslu važnije su osobine i veštine koje stičemo neformalnim obrazovanjem, učešćem na projektima i vannastavnim aktivnostima. Imala sam tu sreću da sam po prirodi radoznala, pa sam se uvek u takve aktivnosti uključivala iz čiste ljubavi, bez ikakvih posebnih namera. Međutim, kada pogledam sa ove distance svoje izbore, bili su vrlo logični i dugoročno gledano, odlične investicije u moje veštine i razvoj osobina koje su poželjne iz ugla poslodavaca.

Tokom studentskih dana imamo puno mogućnosti da se bavimo raznim stvarima van fakulteta. Mnogi su nažalost posvećeni isključivo učenju i ne usmeravaju svoju pažnju aktivnostima koje se organizuju sa strane. Cilj ovog teksta je da podstaknem mlade da iskoriste prilike koje im se pružaju, koje su u većini slučajeva besplatne, zabavne i korisne, a jedino što zahtevaju je vreme.

Moja potraga za kompanijom u kojoj ću obavljati pripravnički staž bila je kratka i vrlo uspešna. Sasvim lako sam dobila poverenje poslodavca. Od ostalih kandidata izdvojila sam se po bogatom volonterskom iskustvu, a na osnovu njega mogle su se zaključiti neke od mojih karakteristika.

Poslodavac će se najpre odlučiti za osobu koja ima adekvatnu kombinaciju osobina i veština koje ta kompanija prepoznaje kao važne i koje su neophodne za poziciju za koju se prijavljuje. Nemaju svi poslodavci istu politiku, što je sjajno, jer zato ima više mogućnosti da svako pronađe svog „idealnog“ kandidata/poslodavca.

Na početnim pozicijama od zaposlenog se najpre očekuje da uči, te je važno imati pozitivan stav, biti otvorenog uma i biti spreman na savete i konstruktivne kritike koje ćete dobijati od kolega. Početak je uvek najteži, posebno jer smo svesni nedostatka iskustva. Međutim, ne treba se plašiti neuspeha i ne treba strahovati od neprihvatanja i nesnalaženja, jer taj strah samo smeta. Važno je biti samouveren i verovati da ćemo uspešno obaviti zadatak koji nam je poveren. Takođe, treba biti svestan svojih trenutnih mogućnosti i potražiti pomoć kada nam je potrebna.

Treba vredno raditi na savladavanju novih veština, biti asertivan i tolerantan, a u slučaju eventualnih nesporazuma ne zalaziti u konflikte, već kvalitetnom komunikacijom otkloniti uzrok problema. Ne možemo da promenimo okolnosti u kojima se nalazimo, ali možemo promeniti ugao iz kojih ih posmatramo i način na koji reagujemo na njih.

Svoje greške ne treba skrivati, jer se time može izazvati još veći problem, i izgubiti dragoceno poverenje. Kada se greška i dogodi treba se potruditi da se ona što pre ispravi, ali uz obaveznu konsultaciju sa iskusnijim kolegama. Manje je važno šta će ko pomisliti o nama, bitnije je iz svake situacije izvući pouku i pokazati želju da se povereni zadaci svaki naredni put urade bolje.

Navedene osobine su poželjne ne samo na poslu, već i na svim ostalim životnim poljima. Nadam se da sam vas podstakla na razmišljanje o ovoj temi. Na vama je da odredite koje osobine treba da unapredite i da pronađete aktivnosti kroz koje to možete postići. Želim i da vas podsetim da, ukoliko ste odabrali jedno zanimanje, ne morate odustati od svojih ostalih interesovanja. Neka moj put bude primer da ne morate uvek da hodate utabanom stazom i sledite druge, osvetlite sami svoje horizonte.

Poslodavci, ima puno mladih ljudi koji su uspešni, vredni i ambiciozni. Ukoliko imate sreće da je neko takav u vašem timu podržite ga, jer osoba koja se oseća poštovano uvek će postići više od onog što se od nje očekuje.

Jelena Isajlović je magistar farmacije. Završila je Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu, gde je bila član Studentskog parlamenta. Učestvovala je na dve internacionalne razmene. Tokom studentskih dana radila je kao reporter za Srpsku naučnu televiziju. Član je Mense, bila je na poziciji Lokalnog koordinatora u Kragujevcu, a trenutno je član Predsedništva Mense Srbije. U slobodno vreme bavi se voditeljstvom.

 

Jelena Isajlović, magistar farmacije i član Predsedništva Mense Srbije

Pročitajte još Tekstova

Vladan Živanović

Uspešno delegiranje & upravljanje u uslovima rastuće fleksibilnosti na poslu

Da sam imao prilike da na ovu temu odgovaram u nekim, nazovimo ih „mirnodopskim“ uslovima, verujem da bi veći deo mojih opaski bio vezan na relativno…
Marijana Poznan

Izazovi regionalnih pozicija

Kako premostiti razlike u poslovnoj kulturi prilikom upravljanja timovima iz regiona? Kako uspostaviti poverenje sa timovima u zemljama koje su izvan…
Bogdan Pavlović

IT u ne-IT kompaniji - kako privući kandidate?

IT kadar, bar u našoj kompaniji, predstavljaju brojni i veoma različiti profili: sistem inženjeri, devops inženjeri, mrežni inženjeri, ERP…